MYSTERY FILM :: Arnošt Vašíček :: TAJUPLNÝ SVĚT NA ZÁMKU VALTICE

TAJUPLNÝ SVĚT NA ZÁMKU VALTICE

Vytvořeno: 26. 07. 2022

Arnošt Vašíček představuje velké záhady naší planety v jubilejním 6. ročníku úspěšné výstavy!

Po loňském rozšíření je letošní expozice obohacena o dalších více než dvacet nových exponátů. K tajemným archeologickým nálezům patří především sošky „mimozemšťanů“ ze Svatyně očí v Tell Brak, ptačí muž a vyobrazení bytosti s neobvyklým tvarem hlavy z nejstaršího chrámu na světě v Gebekli Tepe. Poprvé je představena unikátní busta ženy, která je díky svému oděvu a podivné výstrojí považována za kněžku či dokonce královnu bájné Atlantidy.

Oblíbená sekce, věnována pátrání po neznámých zvířatech, monstrech a příšerách se mimo jiné rozrostla o lebku tajemné šavlozubé šelmy, která údajně stále přežívá v jihoamerických pralesích.

Nově jsou zařazeny záhady dinosaurů. Vystaveny jsou mimo jiné zkameněliny ptakoještěrů a obrazové rekonstrukce prvního české dinosaura a primitivního pelykosaura, který žil před 300 milióny roků na území Kounova.. Poprvé byl popsán v roce 2019 a nazván Bohemiclavulus mirabilis - podivný hřebíček z Čech. 

Rozšířena je také část věnována záhadám z úspěšného dokumentárního cyklu České tajemno, který vysílala Česká televize. Mimo jiné o magické pomůcky alchymisty Johna Dee, tabulky s písmem andělů, vraždící masku aztéckého boha Texcatlipocy, repliku kotle hunského krále Attily i rekonstrukci tajemné hlavy Bafomet, kterou uctívali templáři.  

Výstava se koná v atraktivním prostředí Žabího sklepa v zámeckém parku zámku Valtice. Návštěvník se zde vydává na fantastickou výpravu od temných dob, v nichž žili draci, podivní kříženci lidí a zvířat, obři i trpaslíci přes magický pravěk k primitivním národům, u nichž stále ještě hlavní roli sehrává šaman či čaroděj. Seznamuje se s neobvyklými magickými rituály, které mohou člověka vyléčit, ale i zabít s pomoci temných sil.

Část expozice je věnována pátrání po neznámých zvířatech, která podle výpovědí domorodců stále ještě přežívají v odlehlých koutech naší planety. Najdeme zde pozoruhodná svědectví o nestvůrách z hlubin, chlupatých bratrech Yettim a Bigfootovi, krvežíznivé Chupacabře i nebezpečných červech. Další kapitola předkládá nevysvětlené archeologické objevy. Zkoumá sžíravá tajemství starého Egypta, Mexika, Peru, Indie, Číny, Japonska i Velikonočních ostrova. Biblické záhady jsou zasvěceny hledání archy úmluvy i archy na které Noe se svou rodinou přežil potopu světa.  Sekce o velkých otaznících naší historie odhaluje, co skrývali templáři i kam zmizel nejzáhadnější okultní předmět všech dob. K nerozluštěným hádankám patří proslulý Voynichův rukopis i tajemství Ďáblovy bibli. Velká část expozice přináší fascinující důkazy o dávných i současných návštěvách mimozemských civilizací.

Oblíbená sekce kryptozoologie se věnuje pátrání po neznámých tvorech severní a střední Ameriky (bigfoot, ďábel z New Jersey, monstrum z bažin, wendigo, mothman…) a přináší zajímavé  důkazy o existenci tajemné chupacabry. Podezření o prastarých kontaktech lidstva s mimozemšťany posílují sošky vysokolebých Anunnaků, důkazy o existenci šestiprstých bytostí, překvapivé nálezy z jižní Afriky a podivná vyobrazení civilizace Vinca.

Originální exponáty z Vašíčkových expedic doplňují kvalitní muzejní repliky a stovky barevných fotografií. Součástí výstavy je i Kino záhad, které po celý den promítá výběr z Vašíčkových dokumentárních filmů: Na lovu příšer, Panoptikum podivností, Mimozemšťané a Tajemství Voynichova rukopisu. 

Žabí sklep najdete v parku zámku Valtice. Výstava je zde otevřena denně od 10.00 do 17.00 hod.  Od  září do konce října pak vždy jen v sobotu a v neděli od 10.00 do 16.00. Vstupenky je možné koupit přímo na místě, nebo na pokladně zámku Valtice.  Aktualizované informace najdete na www.zamek-valtice.cz

 

Zpět
Vítejte na stránkách MysteryFilm.cz

Arnošt VašíčekNáš svět není tak obyčejný, jak se zdá. Kdesi hluboko pod nánosem všednosti jsou ukryty stopy fascinujících tajemství. Útržky dávno odvátých dějů, minulost plná záhad a nevysvětlených okamžiků. Čekali bychom, že moderní věda jednou provždy skoncuje s nadpřirozenými jevy a tajemnými úkazy, že odhalí vše skryté a najde odpovědi na většinu vzrušujících otázek, ať již se týkají naší historie či současnosti. A je to přesně naopak. Jak se rozrůstá archeologický výzkum, přibývá nálezů s nimiž si nevíme rady. Čím více důmyslných přístrojů a technických postupů se používá, tím více se vynořuje nových záhad. Ve svých knížkách a filmech se pokouším dotknout alespoň některých z nich. Teď přibyly tyto stránky. Najdete na nich informace o novinkách z nakladatelství Mystery Film, tedy o tom, které knihy připravujeme k vydání, jaké hrané filmy či dokumenty právě natáčíme, články o záhadách i překvapivých objevech, a časem, jak doufám, i videosnímky, které natáčíme v různých koutech naší planety. Váš ARNOŠT VAŠÍČEK

Copyright © , EVici tvorba www stránek a e-Shopů, system pronájem e-shopu Upgates , Mapa stránek