MYSTERY FILM :: Arnošt Vašíček :: LÉTAJÍCÍ PRSTENCE

LÉTAJÍCÍ PRSTENCE

Vytvořeno: 02. 07. 2011

Podle zprávy, kterou zveřejnil server novinky.cz  zachytil profesionální fotograf Carlos Santana kromě erupce sopky také neidentifikovatelný létající objekt. „Svítící objekt v pravém spodním rohu fotky vypadá podle diskutujících nadšenců jako nějaké letadlo, helikoptéra nebo jiné vzdušné plavidlo.

Skutečností však je, že v oblasti je přísný zákaz létání, který se nevztahuje pouze na záchranné helikoptéry a výjimečně schválené lety přírodovědců a vulkanologů. Podle letových záznamů však v době pořízení snímku u sopky žádný letoun být neměl.“

    Je velmi nápadné, že v mnoha dalších případech se UFO objevují nad krátery sopek, které krátce nato explodují. Zvlášť často k tomu dochází nad hrozivě dýmajícím  Popocatepetlem v Mexiku. Obyvatelé chudých vesnic na jeho úpatí i nedalekých měst jsou přesvědčení, že mimozemšťané je takto varují před blížícím se nebezpečím.    

    V létech 1994 a 1998, vždy jen pár týdnů předtím než z „kouřící hory“ vyrazil vysoký sloup popela a svahy začala pokrývat žhavá láva, se na obloze objevily dokonce celé letky UFO. Většina z nich měla neobvyklý tvar prstenu. A v tom je možná řešení záhady jejich výskytu. Prstencovité UFO byly totiž spatřeny i nad jinými činnými vulkány.

    V červenci roku 2000 jeden z nich vyfotografoval Lubomír Kovařík ze Zlína.

Asi měsíc poté co sicilská sopka Etna vychrlila obrovské množství lávy a nabírala dech k další explozi, se s dalšími cestovateli vydal k jejímu vrcholu.

   „Láva byla ztuhlá, ale ještě tak horká, že nám propalovaly podrážky pohorek.  Místy jsme lezli po čtyřech a museli mít pevné rukavice, protože povrch byl ostrý jako žiletky. Všude unikaly jedovaté plyny. Většina lidí se vrátila zpět.“

    Kovařík a jeho přítel Ivo Linhart jako jediní dorazili až na okraj kráteru. Sopka stále hrozivě dýmala. Oba muži udělali pár snímků a rozhodli se vrátit.

   „Najednou jsem se při sestupu ohlédl a spatřil na obloze podivný úkaz ve tvaru stříbřitě šedé elipsy. Objekt letěl poměrně rychle…přibližně pět minut napříč oblohou a pak zmizel za horizontem.“ Vypověděl pro tisk Lubomír Kovařík a svůj zážitek doplnil dvěma zdařilými snímky.

   Tvar vyfotografovaného objektu velmi připomíná kroužky, jaké vypouštějí kuřáci. Pod ním se táhne dlouhá a zřetelná kouřová stopa. Samotný Kovařík se domnívá, že kamerou zachytil spíš nějaký neznámý fyzikální jev než skutečné UFO. A zřejmě se nemýlí.

   Vědci, kteří studovali tyto prstencovité útvary, létající nad činnými vulkány předpokládají, že jde o plyny nahromaděné v žhavých útrobách sopek, které občas pod velkým tlakem vystřelí ven přes skalní průduchy. Díky tomu mohou dostat tvar prstenu, vypadají jako kroužek dýmu vypuštěný z úst kuřáka, stoupají vzhůru nad kráter a vznášejí se určitý čas v prostoru.¨

 

Zpět
Vítejte na stránkách MysteryFilm.cz

Arnošt VašíčekNáš svět není tak obyčejný, jak se zdá. Kdesi hluboko pod nánosem všednosti jsou ukryty stopy fascinujících tajemství. Útržky dávno odvátých dějů, minulost plná záhad a nevysvětlených okamžiků. Čekali bychom, že moderní věda jednou provždy skoncuje s nadpřirozenými jevy a tajemnými úkazy, že odhalí vše skryté a najde odpovědi na většinu vzrušujících otázek, ať již se týkají naší historie či současnosti. A je to přesně naopak. Jak se rozrůstá archeologický výzkum, přibývá nálezů s nimiž si nevíme rady. Čím více důmyslných přístrojů a technických postupů se používá, tím více se vynořuje nových záhad. Ve svých knížkách a filmech se pokouším dotknout alespoň některých z nich. Teď přibyly tyto stránky. Najdete na nich informace o novinkách z nakladatelství Mystery Film, tedy o tom, které knihy připravujeme k vydání, jaké hrané filmy či dokumenty právě natáčíme, články o záhadách i překvapivých objevech, a časem, jak doufám, i videosnímky, které natáčíme v různých koutech naší planety. Váš ARNOŠT VAŠÍČEK

Copyright © , EVici tvorba www stránek a e-Shopů, system pronájem e-shopu Upgates , Mapa stránek