MYSTERY FILM :: Arnošt Vašíček :: ĎÁBLOVA LEST a ZTRACENÁ BRÁNA

ĎÁBLOVA LEST a ZTRACENÁ BRÁNA

Vytvořeno: 21. 07. 2021

ĎÁBLOVA LEST

 Běda však zemi i moři,

neboť sestoupil k vám ďábel, plný zlostí,

protože ví, jak málo času mu zbývá.

                                                             Zj 12,12 

    Na počátku třídílného televizního filmu policejní komisař Sumara řeší velmi neobvyklý případ násilí. Na odlehlé lesní cestě je nalezena dívka v posttraumatickém šoku. Na tělo jí kdosi namaloval tajemný magický znak. Krev na jejím oděvu není kupodivu lidská, ale hadí.

  O pomoc při vyšetřování je požádán znalec satanských sekt a specialista na okultismus  Dr.Runa. Pátrání ho přivádí do bývalého benediktinského kláštera v Podlažicích, kde dívka spolu s dalšími studenty archeologie pracovala na vykopávkách.

    Zatímco policie objevuje další oběti se satanskými symboly na těle, Runa zjišťuje, že stejný magický znak se nacházel i v nedávno objevených hrobech uprostřed kláštera. V rajské zahradě, vyhrazené pouze řeholníkům, ležely ostatky několika žen a děti. To ale vylučovaly přísné předpisy řádu. Jak pádný musel být důvod, aby byly porušeny? Lebky nesou zjevné stopy násilí. Šlo tedy o oběti nějakého zločinu, jejichž těla byla ukryta na bezpečném místě? Může jejich smrt před sedmi sty lety souviset se současnou sérii rituálních vražd?

  Navíc právě v benediktýnském klášteru v Podlažicích se na počátku 13.století nacházela tzv. Ďáblova bible. Podle dochované legendy ji tam prý s pomocí ďábla za jedinou noc napsal jakýsi mnich, kající se z těžkého hříchu. Odborníci přiznávají, že písmo je výjimečně vyrovnané a pozoruhodně stejné, jakoby jeho pisatel nikdy nebyl unaven, neprojevovala se na něm nemoc nebo stáří. I když je to prakticky nemožné, zdá se, že text vznikl ve velmi krátkém časovém limitu.

   Tajemný původ knihy umocňuje neobyčejně sugestivní, přes půl metru vysoký, obraz ďábla. Jeho vzhled i oblečení se zcela liší od obvyklých spodobnění. Postava je umístěna v prázdném prostoru mezi dvěma identickými věžemi. Neví se, proč tak podivný výjev byl vytvořen.   Není právě toto děsivé vyobrazení ďábla téměř v samém středu mohutného svazku klíčem k rozluštění záhady celé knihy, která možná není jen zajímavým souborem starých textů, ale varujícím proroctvím; kultovním předmětem, který zřejmě sehrával důležitou roli v jakémsi tajném magickém rituálu?

    Proč je obraz umístěn právě za Apokalypsu, popisující poslední dny světa? A proč hned za ním následuje soubor zaklínadel se jmény ďáblů? Z jakých důvodů se právě zde zcela mění charakter kodexu; listy mají náhle ponuré zbarvení, pergamen je zčernalý? Co se nacházelo na několika dalších listech, které byly pečlivě vyříznuty? Kdo a proč je odstranil? 

   Jen rozluštění všech těchto hádanek může Runu přivést k odhalení pachatele. Času je málo. K završení vrahova plánu zbývá poslední oběť. A zdá se, že jde o mnohem víc…

 ZTRACENÁ BRÁNA

A v ten okamžik se to stalo!  Očima ani sluchem, žádným z lidských smyslů, nezaznamenali sebemenší změnu. Nepostřehli vůbec nic. Vše zůstávalo při starém. Zářící křišťál na oltáři odrážel plamínky svíček. Ve vzduchu čpěl kouř a pach roztaveného vosku. Magická Praha nad jejich hlavami dál pokojně nabízela svá kouzla i prokletí, ale kdesi v jejím podzemí, někde blízko nich, skoro na dosah ruky, se cosi hnulo. Netušili, co způsobili, a neměli ani zdání, jak to zastavit. A přitom jim i městu zbývalo tak málo času k záchraně.

 V spletitém podzemí Starého Města řádí záhadné monstrum. Jeho oběti mají na těle zvláštní škrábance. Ke všem napadením došlo poblíž rotundy svatého Kříže. Podle pověstí podobné stvoření utočilo na stejném místě již počátkem 15. století. Pokouší se pachatel napodobovat sériového vraha z minulosti, nebo se tajemné zlo vrátilo? A proč vzápětí umírají další lidé? Souvisí jejich násilná smrt s Voynichovym rukopisem, který se  pokoušeli rozluštit? Je na stránkách této nejzáhadnější knihy světa ukryto nějaké strašné tajemství? Nachází se právě zde mapa mystického bratrstva Sat Bhai, zachycující  nejtajnější místo neviditelné Prahy?

 Strhující detektivní příběh, plný záhad a konspiračních teorii volně navazuje na úspěšnou televizní trilogii a knihu Ďáblova lest. Expert na tajné sekty, znalec hermetických symbolů a černé magie doktor Runa spolu s komisařem Sumarou a s inspektorkou Šímovou řeší nový tajemný případ, spojený tentokrát s nejvíce utajenou kapitolou naší historie.

 KREV DÉMONA

Bafomet je jedním z nejzáhadnějších okultních předmětů všech dob. I když se jeho jednotlivé popisy různí, šlo zřejmě o děsivě vyhlížející hlavu, které byla připisována ohromná magická moc. Její oči dokázaly zabít člověka, popřípadě zničit celé město. Svému majiteli Bafomet zajišťoval nejen ochranu, ale i úžasné bohatství.Existenci tohoto tajemného idolu templářských rytířů potvrdily desítky očitých svědků, ale doposud se ho nepodařilo objevit. Leží ukryty ve sklepení některého z templářských hradů? Je součástí ztraceného pokladu řádu? Nebo byl z Francie odvezen do nenápadného kouta Evropy, který nikdy nebyl příliš nakloněn k papežským pořádkům a kde templáře nikdo nepronásledoval?

 Napínavý mystický příběh Krev démona volně navazuje na úspěšné knihy Ďáblova lestZtracená brána. Oblíbená trojice „vyšetřovatelů“ doktor Runa, komisař Sumara a inspektorka Šímová se pokouší odhalit, jak souvisí série bizarních vražd s podivnými středověkými artefakty a neobyčejně silným výskytem okultních jevů.

 

Zpět
Vítejte na stránkách MysteryFilm.cz

Arnošt VašíčekNáš svět není tak obyčejný, jak se zdá. Kdesi hluboko pod nánosem všednosti jsou ukryty stopy fascinujících tajemství. Útržky dávno odvátých dějů, minulost plná záhad a nevysvětlených okamžiků. Čekali bychom, že moderní věda jednou provždy skoncuje s nadpřirozenými jevy a tajemnými úkazy, že odhalí vše skryté a najde odpovědi na většinu vzrušujících otázek, ať již se týkají naší historie či současnosti. A je to přesně naopak. Jak se rozrůstá archeologický výzkum, přibývá nálezů s nimiž si nevíme rady. Čím více důmyslných přístrojů a technických postupů se používá, tím více se vynořuje nových záhad. Ve svých knížkách a filmech se pokouším dotknout alespoň některých z nich. Teď přibyly tyto stránky. Najdete na nich informace o novinkách z nakladatelství Mystery Film, tedy o tom, které knihy připravujeme k vydání, jaké hrané filmy či dokumenty právě natáčíme, články o záhadách i překvapivých objevech, a časem, jak doufám, i videosnímky, které natáčíme v různých koutech naší planety. Váš ARNOŠT VAŠÍČEK

Copyright © , EVici tvorba www stránek a e-Shopů, system pronájem e-shopu Upgates , Mapa stránek